Doortocht & Regatta, 29/30 aug 2020

881 foto’s van de Doortocht en de Regatta (Corona-editie) van 29 en 30 augustus 2020 …

Meer foto’s

Internetgazet

Een alternatieve Doortocht, volledig corona-proof

Zaterdag 29 augustus 2020

Een alternatieve Doortocht, volledig corona-proof - Pelt

De voorbije twee jaar ging de traditionele kanoregatta niet door omwille van blauwalgen op het kanaal, dit jaar kon het niet omwille van Corona. Gelukkig zijn de regels rond sport zelf wat versoepeld, zodat de Neerpeltse Watersport Club dit weekend een ‘club-regatta’ houdt. Geen gezellige drank en eetstandjes langs het kanaal, en de supporters langs ‘de kant van de kano’ moeten een mondmasker dragen en zich zoveel mogelijk verspreiden. Deze voormiddag hielden de jongsten hun clubdoortocht, vanvond was het de beurt aan de (wat) ouderen…

Na de doortocht: de regatta

Zondag 30 augustus 2020

Na de doortocht: de regatta - Pelt

Net zoals de ‘doortocht’ van gisteren was de kanoregatta vandaag weer een speciale uitgave, want omwille van de coronacrisis mochten alleen de aangesloten leden van de Neerpeltse Watersport Club deelnemen. In de voormiddag mochten de NWC’ers 200 meter om ter snelst afleggen, na de middag toonden de jongsten hoe behendig ze wel zijn, en nadien mochten de andere leden zich eindelijk nog eens meten over de lange afstand. Ondertussen is het kanaal ook weer wat properder…

Fotopelt.be

200829 mf nwc

Weer geen Kano-Regatta dit jaar, na 2 jaar blauwalgen is er nu weer een of ander virus dat stokken in de wielen steekt bij de Neerpeltse Watersport Club. Gelukkig mag er ondertussen al wel gesport worden, en dus organiseert de NWC dit weekend een kleinschalige regatta, voorbehouden voor clubleden én met inachtname van alle mogelijke Corona-maatregelen. Een trappistje aan de overkant, al dan niet met een portie kaas zit er dit jaar dus helaas niet in, en wie langs de ‘kant-van-de-kano’ staat moet dit doen mét mondmasker én verspreid. De allerjongsten mochten zaterdagvoormiddag al het water op voor hun ‘mini-doortocht, de (wat) ouderen deden dat in de vroege avond.