NWC supportert …

94 foto’s gemaakt op 24 augustus 2019 …

Meer foto’s

Internetgazet

Daar is het Olympisch ticket!

Zaterdag 24 augustus 2019

Daar is het Olympisch ticket! - Hechtel-Eksel & Pelt

In het Hongaarse Szeged hebben Lize Broekx en Hermien Peters zich met een 4e plaats in de K2 500m verzekerd van een Olympisch ticket voor volgend jaar. Het scheelde niet veel of ze mochten met brons terug naar huis. Aan de supporters zal het zeker niet gelegen hebben, want aan ‘de Kano’ in Neerpelt (foto) schreeuwden de thuisblijvers zo hard dat ze het misschien wel in Szeged hebben gehoord …
De twee dames gingen in hun finale zeer goed van start en lagen na 250 meter op een tweede plaats in 50”14 achter Wit-Rusland (49”26). In de laatste 250 m kwamen Polen en Slovenië nog sterk opzetten en eindigden de NWC-dames op een ongelukkige vierde plaats in 1’44”49 achter Wit-Rusland(1’42”55), Polen (1’43”34) en Slovenië (1’44”21). Maar met die knappe vierde plaats is voor Lize en Hermien de rechtstreekse selectie voor de Olympische Spelen 2020 gewaarborgd en werd er een feestje gevierd aan de kanoloodsen in Pelt!
Ook Artuur Peters moest weer tweemaal aan de bak vandaag. In de voormiddag nam hij deel in de B-finale van de K1 1000 meter. Artuur startte zeer behoudend en bleef steeds hangen in het middenveld. Hij eindigde 7de in deze B-finale (16-de overall) in een tijd van 3’46”. Gezien van deze B-finale niks meer af hing had hij misschien instructies om zich te sparen voor de halve finale in de K2 1000 meter die later die dag werd gevaren. In de late namiddag moest hij die dus met zijn Mechelse partner Bram Sikkens afwerken. Een plaats bij de eerste drie gaf startrecht op de A-finale op zondagvoormiddag. Artuur en Bram gingen minder vlot van start en konden hun achterstand niet ophalen. Ze eindigden 5de in 3’19” en mogen morgen nog de B-finale op dit nummer afwerken.

Fotopelt.be

190824 mf NWC

Je zou kunnen denken dat ze ‘bij de kano’ vandaag in zak en as zouden zitten na de late afgelasting van hun regatta, maar niets is minder waar. In allerijl werd er voor de leden, supporters en medewerkers een supportersnamiddag georganiseerd, mét spijs en drank én met een groot scherm waarop ze 2 leden die 1.467 kilometer verder, in het Hongaarse Szeged, konden volgen in de finale K2 500. Inderdaad, Lize Broekx en Hermien Peters hadden zich daarvoor gekwalificeerd, en met hun vierde plaats mogen ze volgend jaar naar de Olympische Spelen!