Kempenmarathon, 6 april 2019

420 foto’s van de Kempenmarathon van 6 april 2019 …

Meer foto’s

Internetgazet

Nog even die Kempenmarathon

Zaterdag 6 april 2019

Nog even die Kempenmarathon - Pelt

Daarstraks brachten we al een bericht over de Kempenmarathon op het kanaal, maar nu meer foto’s. Geen blauwalg dezer dagen, en dus kon die kajakmarathon gewoon doorgaan. In het ‘koninginnenummer’ over 23 km greep Baud Kums net naast het podium. 8 van zijn clubgenoten bereikten op de andere nummers wel het podium: 2 keer goud, 3 keer zilver en 3 keer brons. Spektakel uiteraard vooral tijdens het ‘overdragen‘ (foto), waar de vaarders bij hun doortocht hun kajak zo’n 100 meter over land moesten meeslepen

Fotopelt.be

190406 mf kempenmarathon2

Ondanks de hevige concurrentie van kanowedstrijden in Duitsland en Nederland verschenen er toch zo’n 80 vaarders aan de start van de 41e Kempenmarathon. Baud Kums moest op het koninginnenummer over de 23 km 2 Fransen en een Nederlander laten voorgaan. Op de andere nummers verdeelden de leden van de Neerpeltse Watersport Club 8 medailles waaronder 2 keer goud.