Kempenmarathon, 4 april 2015

271 foto’s van de Kempenmarathon van 4 april 2015 …

Meer foto’s

Internetgazet

Spektakel op de Kempenmarathon

Zaterdag 4 april 2015

Spektakel op de Kempenmarathon - Neerpelt

Neerpelt 

Jarenlang organiseerde de Neerpeltse Watersport Club de Kempenmarathon op Paaszondag, maar om de ‘concurrentie’ met de Ronde van Vlaanderen uit de weg te gaan wijkt men tegenwoordig uit naar de zaterdag. Een groot internationaal deelnemersveld was dan ook aanwezig voor de afstanden van 7,5 / 15,5 of 23 km. Spektakel voor de toeschouwers, maar hard labeur op de twee langste afstanden, want bij elke doortocht moest er ‘overgedragen‘ worden. Met de boot het water uit, 100 meter lopen, en dan er terug in. Lize Broekx (foto) had er geen moeite mee, zij won de 15,5 km met enkele centimetertjes voorsprong op Hermien Peters.

Neerpelt.in

150404

Het blijft een zware opgave, zo’n Kempenmarathon, want al was het niet ijskoud zoals de vorige jaren, of regende het geen pijpestelen zoals de jaren daarvoor, echt warm was het niet, en de wind kwam ook niet bepaald uit Spanje. En om die 7,5 km of 15,15 km of 23 km liefst zo snel mogelijk af te leggen, je moet het maar doen. Zeker diegenen die hun boot halverwege nog eens uit het water mochten nemen om er 100 meter ver mee te lopen en dan het kanaal terug in te duiken …